Achter de schermen:
het inkoopmoment

MODE   06 / 07 / 2017
Inspirerende blogs - Achter de schermen: het inkoopmoment

U heeft het u misschien wel eens afgevraagd: hoe gaat dat nu in zo’n modewinkel? Het is bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend dat beide winkels elk nieuw seizoen weer volhangen: daar gaat een heel proces aan vooraf. Hoe gaat de inkoop in zijn werk?

De voorbereiding: Bezoek aan de herenmodebeurs

Wij hebben een zomer- en een winterseizoen. Allereerst is er ieder seizoen de herenmodebeurs in Berlijn. Deze beurs is heel belangrijk om te zien wat het modebeeld wordt, dus als er tijd en gelegenheid is, gaan wij daarnaartoe. We combineren dan vaak het zakelijke met het aangename: je komt tenslotte niet iedere week in Berlijn!

Het echte inkopen

Tijdens de beurs worden er afspraken gemaakt met de fabrikanten om onze collecties te komen selecteren. Meestal lukt het ons om deze afspraken in 5 dagen te plannen. Ook de inkoop zelf is heel spannend. We zoeken grotendeels naar artikelen waar onze klanten specifiek naar gevraagd hebben of waarvan we denken dat onze klanten er behoefte aan hebben. We hebben het zelfs wel eens meegemaakt dat we bij een fabrikant zaten en zeiden ‘Dat is wat voor meneer X’ en dat het vervolgens ook gekocht werd door meneer X. Dat zijn hele leuke dingen!

Nieuwe collectie! 

Als de inkoop voorbij is, dan komen onze nieuwe spullen binnen die wij een halfjaar daarvoor hebben ingekocht. We zitten dan bijvoorbeeld de ene week op de beurs nog middenin de dikke winterjassen en truien, terwijl de andere week de korte broeken alweer binnenkomen in de winkel! De binnengekomen collectie wordt uitgepakt en de labels worden eraf gehaald en geprijsd. Sommige artikelen worden netjes gestreken. Dan worden de winkels weer mooi ingericht: het nieuwe seizoen kan beginnen!

U krijgt bericht

In beide winkels is er een geautomatiseerd klantenbestand. Onze klanten krijgen digitaal bericht over de nieuwe collectie per mail én ze krijgen een mailing per post in de brievenbus. Op deze manier hopen we u ook eind augustus/begin september weer uit te nodigen om de nieuwe collectie te komen bekijken.

Jubileum

Dit jaar is die periode dubbel feestelijk, want op 1 oktober vieren wij met u ons 80-jarig jubileum. Daar zal dan ook zeker nog meer aandacht aan besteed worden, dus houd die mailbox maar in de gaten!

Meta

We zijn benieuwd over welke onderwerpen jij hier wilt lezen! Laat het ons weten via Facebook of via ons contactformulier.