Profuomo:
Hollandse kwaliteit

MODE   08 / 05 / 2017
Inspirerende blogs - Profuomo: Hollandse kwaliteit

En daar was dan het moment dat ik een blog mocht schrijven voor Nederlof Mode. Erg leuk om te doen, maar lastig kiezen uit de vele mogelijke onderwerpen die er te vinden zijn over mode en stijl.

Rondkijken tijdens het werk bracht mij op het idee om het over een merk te doen wat bij Nederlof Mode goed vertegenwoordigd is: Profuomo. Een prachtig kwaliteitsmerk met oog voor bijzondere details. Bij Nederlof Mode verkopen wij van dit mooie merk overhemden, dassen en riemen.

Historie

In 1934 richtte Heinz Michaelis, een kleermaker uit Rotterdam, de eerste Nederlandse dassenfabriek op. De zijde voor zijn dassen haalde hij uit Como, dé zijdestad van Italië. Zonder stropdas kon je in die jaren niet voor de dag komen: de das was een verplicht item in een fatsoenlijke outfit.

Profuomo is een familiebedrijf en inmiddels is de derde generatie beheerder van het merk. Nog altijd worden de producten gemaakt volgens de filosofie waarmee Heinz Michaelis begon in 1934: de dassen moesten kwaliteitsproducten zijn en elke stap in het design- en productieproces kreeg speciale aandacht. Mede daarom wordt de zijde voor de Profuomo-dassen nog steeds ingekocht in Como.

Tegenwoordig is het hoofdkantoor gevestigd in Capelle aan den IJssel en heeft Profuomo verkooppunten in meer dan dertig landen.

Collectie

De das is tegenwoordig slechts één van de vele producten die Profuomo verkoopt. Het Profuomo-overhemd is een succesvol en bekend onderdeel van het merk geworden. De stoffen voor deze overhemden worden grotendeels besteld bij de befaamde Italiaanse stofweverij Albini. Ook de riemen zijn opvallende mode-items, die op een bewuste manier geproduceerd worden.

Profuomo overhemden

Hoe vaak een Profuomo-hemd ook gedragen en gewassen wordt, de fantastische kwaliteit zal er niet onder lijden. Over iedere steek is nagedacht, waardoor de hemden er niet alleen prachtig uitzien, maar ook heerlijk zitten.

De Sky Blue-lijn van Profuomo, welke ook bij Nederlof Mode verkocht wordt, is een collectie van een extra mooie kwaliteit. De shirts hebben vaak een prachtige print, van subtiele stippen tot stoere strepen. Door de slim-fit-pasvorm kleedt het hemd slank af. Bovendien zijn de mouwen afgewerkt met een enkel manchet voor een strakke look. Kenmerkend zijn ook de witte overhemden in deze lijn. De witte shirts zijn gemaakt van een speciaal katoen dat langs de rivier de Nijl in Egypte groeit: Egyptian Giza 87. 

Profuomo riemen

Behalve om de mooie overhemden staat Profuomo ook bekend om de riemen van Toscaans leer. Dit leer is soepel en zacht, waardoor het draagcomfort optimaal is. Bij de productie van deze riemen is ook weer nagedacht over elk detail: zo is de belasting van het milieu geminimaliseerd door te verven met plantenextracten. Dit geeft de riemen een natuurlijke uitstraling. Een ideale riem voor de stoere, moderne man.
Kortom: Profuomo staat voor kwaliteit!

Marianne


We zijn benieuwd over welke onderwerpen jij hier wilt lezen! Laat het ons weten via Facebook of via ons contactformulier.