Het juiste trouwkostuum voor jou geselecteerd

BRUIDEGOMMODE   01 / 11 / 2017
Inspirerende blogs - Het juiste trouwkostuum voor jou geselecteerd

Hoe werkt het eigenlijk met de selectie van trouwkostuums? Zijn dat meerdere collecties? Of juist niet? En zijn trouwkostuums niet snel ‘uit de mode’? Graag leggen we in deze blog uit hoe dat bij Nederlof Mode in zijn werk gaat. 

Moment van aankoop

De reguliere herenmode kent inmiddels meerdere collecties per seizoen. Voor de trouwkleding is dat echt anders: deze kenmerkt zich nog steeds met twee collecties per jaar. Eén in het voorjaar en een collectie in het najaar. Die van het voorjaar is verreweg de grootste collectie, omdat er dan veel bruiloften zijn.

Hét grote verschil met de reguliere herenmode is de levertijd. Al vanaf begin december is de bruidegom hartelijk welkom om de voorjaar- en zomercollecties te komen uitzoeken. En al in juni kan de bruidegom te kust en te keur uit de wintercollectie samenstellen. Een gemak waar we inmiddels veel en dankbaar gebruik van maken aangezien de meeste bruidegoms meer dan drie maanden van tevoren hun trouwpak willen uitzoeken. Een lange en intensieve route, maar wel van belang omdat je op een van de mooiste dagen van je leven graag wilt stralen. Wist je trouwens dat we in een complete tijdlijn hebben omschreven hoe je je kunt voorbereiden en wat we voor je kunnen betekenen? 

Collecties samenstellen

Maar wat gaat er nu aan vooraf voordat de goede en gewenste collecties op de trouwafdeling hangen? En hoe zorgen we ervoor dat de collecties actueel blijven? Een veelgebruikte methode luidt dat trouwkostuumcollecties minder snel ‘uit de mode’ zijn dan de bekende herenmode. Maar al jaren hanteert Nederlof Mode hetzelfde principe op de trouwafdeling als op de twee herenmode afdelingen: ‘We zijn geen museum.’ Dat betekent dat elk kledingstuk binnen een half jaar de winkel weer verlaat. Waarom doen we dat? Hierdoor bieden wij constant een uiterst actuele collectie en kunnen meebewegen bij nieuwe ontwikkelingen op gebied van trends en mode. 

Interbide in Düsseldorf 

Aan het samenstellen van de collecties gaat een jaarlijks bezoek aan ‘Interbride’ in Düsseldorf vooraf. Dit is internationaal dé place to be met werkelijk alles op het gebied van trouwen. Hier doen we ideeën op over trends, nieuwe ontwikkelingen, actuele kleuren en alles meer wat maar invloed heeft op de bruidegom. Kort daarna plannen we met onze vertegenwoordigers afspraken om in Nederland, op locatie, onze collecties samen te stellen. Op basis van wat wij gespot en gesignaleerd hebben in Düsseldorf, maar ook op basis van eigen ervaring en ‘vraag-aanbod’ van onze klanten. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat er voor onze bruidegoms altijd een mooi trouwkostuum in de winkel is!

Wilfred

We zijn benieuwd over welke onderwerpen jij hier wilt lezen! Laat het ons weten via Facebook of via ons contactformulier.